Grecia și-a deschis granițele pentru turiști. Vezi condițiile de călătorie 

Grecia a anunțat că-și deschide granițele, în cazul călătoriilor neesențiale, pentru persoanele din UE și din cinci state non-UE

Grecia a anunțat că-și deschide granițele, în cazul călătoriilor neesențiale, pentru persoanele din UE și din cinci state non-UE, dar degeaba deoarece restauratele, cafenelele sau alte unități de alimentație publică sunt în continuare închise.

Astfel că, de astăzi, la ora 6 dimineața până la 26.04.2021 ora 06.00 se permite intrarea pe teritoriul elen pentru călătorii neesențiale dar cu respectarea anumitor condiții. Intrarea pe calea terestră se face doar pe la Promachonas, Nymfaea (Makaza) între orele 07.00 - 23.00 sau pe toate punctele de acces aerian. De asemenea, va fi în continuare nevoie de completarea formularului PLF și prezentarea codului QR.

Pentru accesul liber călătorii vor avea nevoie de un test PCR negativ tradus și în limba engleză efectuat cu maxim 72 ore înainte de intrarea în Republica Elenă sau de un certificat de vaccinare, tot în limba engleză care să arate efectuarea celei de-a doua doze eliberat cu minim 14 zile înainte de sosirea în Grecia.

Mai mult, autoritățile elene își rezervă dreptul de a testa aleatoriu prin teste rapide în punctul de frontieră. Cei care sunt testați trebuie să aștepte rezultatul la locuința sau locul de cazare pe care l-au declarat.

Te-ar putea interesa și: