Grecia prelungeşte lockdown-ul până după Anul Nou

Starea de carantină a fost prelungită până în 7 ianuarie 2021, iar persoanele care intră în Grecia în această perioadă trebuie să se izoleze trei zile.

Potrivit noilor măsuri, toate persoanele care vor intra în Grecia în perioada 18 decembrie 2020 - 7 ianuarie 2021, pe la frontierele terestre, aeriene sau maritime, vor fi obligate să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de trei zile.

De asemenea, va fi obligatorie prezentare unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ. Acesta va trebui efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat. Astfel, va trebui completat un formular PLF, iar în cazul intrărilor pe la frontierele rutiere să se efectueze un test rapid.

Totodată, șoferii de transport internațional de mărfuri sunt exceptați de la obligativitatea autoizolării dacă se află în tranzit sau dacă preiau marfă din Grecia și părăsesc imediat teritoriul acestui stat. În situația în care preluarea mărfii are loc la mai multe zile după sosirea în Republica Elenă, transportatorul are obligația de a intra în autoizolare până la momentul plecării sau până la expirarea perioadei de trei zile.

 

Te-ar putea interesa și: