Franţa îşi deschide campania de vaccinare pentru toţi rezidenţii adulţi

Întreaga populaţie adultă va fi eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19. 

Criteriile de vârstă şi cele asociate stării de sănătate au fost eliminate în Franţa, unde, începând de luni, întreaga populaţie adultă va fi eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19, marcând astfel o etapă crucială pentru evitarea unei recrudescenţe a pandemiei, într-o perioadă în care restricţiile antiepidemice din această ţară sunt relaxate gradual, informează AFP, potrivit AGERPRES. 

Francezii din grupa 18-49 de ani alcătuiau în mod oficial ultima categorie de rezidenţi care puteau să se înscrie necondiţionat în campania naţională de vaccinare, care a fost extinsă treptat, pe paliere de vârstă, de la debutul ei din decembrie 2020.

Până în prezent, 25.315.595 de francezi au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 (reprezentând 37,8% din populaţia totală şi 48,2% din populaţia majoră), iar 10.742.886 de rezidenţi au primit ambele doze (reprezentând 16% din populaţia totală şi 20,5% din populaţia majoră).

Francezii din această grupă de vârstă care doresc să se vaccineze trebuie să se înarmeze însă cu răbdare: rezervările, care au demarat în urmă cu patru zile, devin posibile într-o manieră "progresivă" pe platformele online specializate, a anunţat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran. Noi intervale orare pentru programare la vaccinare vor deveni disponibile online "în fiecare zi", a precizat el.

Vaccinarea unui număr cât mai mare de francezi reprezintă o miză majoră, pentru a evita o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19 în săptămânile şi lunile următoare, în contextul în care situaţia epidemiologică continuă să se amelioreze în această ţară, conform AGERPRES. 

În total, 16.775 de bolnavi de COVID-19 erau încă spitalizaţi duminică în Franţa (dintre care 199 au fost internaţi în ultimele 24 de ore), comparativ cu 16.847 în ziua precedentă. Un număr atât de mic nu a mai fost înregistrat de la sfârşitul lunii octombrie 2020, în plină ascensiune a celui de-al doilea val al pandemiei.

Obiectivul Guvernului francez, care şi-a propus să vaccineze cu cel puţin o doză 30 de milioane de rezidenţi până pe 15 iunie, pare realizabil. În schimb, ceea ce va urma este un lucru incert, iar autorităţile sanitare doresc să evite situaţia în care vaccinările se vor plafona în vara acestui an la un nivel insuficient. Cuvântul de ordine este contactarea tuturor acelora care au dreptul de a se vaccina.

Te-ar putea interesa și: