Explozii în Transnistria. Maia Sandu convoacă o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate

Maia Sandu convoacă o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. 

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu a convocat pentru marţi o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu recentele incidente din regiunea transnistreană, anunţă Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora locală 13:00, la sediul preşedinţiei. După şedinţă, la ora locală 15:00, Maia Sandu va susţine un briefing de presă.

Marţi dimineaţa, au avut loc două explozii în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, unde două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer. Prima explozie a avut loc la ora 6:40 şi a doua la 7:05. În urma exploziilor nu au fost raportate victime.

De asemenea, luni, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade.

Ministerul Apărării din Ucraina a declarat că ar fi vorba despre o provocare a Rusiei pentru a încălzi conflictul înghețat din Transnistria.

Regiunea Transnistriei s-a separat de Chișinău după căderea Uniunii Sovietice, are propria monedă și propriile instituții, iar teritoriul are o populație de aproximativ jumătate de milion de persoane. Zona este dependentă de Rusia care are desfășurate trupe militare pe teritoriul regiunii separatiste pro-rusă.

Te-ar putea interesa și: