Cehia a schimbat condiţiile de intrare în ţară pentru cetăţenii români

Cehia a schimbat condiţiile de intrare în ţară pentru români. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare în Republica Cehă pentru persoanele care sosesc din România, prin includerea României în categoria statelor cu risc mediu de infectare (lista portocalie).

Persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Cehiei cu condiţia:

  • completării, anterior sosirii în Cehia, a Formularului Electronic de Localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://plf.uzis.cz/;
  • prezentării la intrarea pe teritoriul ceh a rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte sau a unui test antigen efectuat cu cel mult 24 de ore anterior plecării spre Cehia;
  • purtării unei măşti respiratorii FFP2 sau echivalent sau o mască chirurgicală de unică folosinţă în afara domiciliului, pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea în Cehia.

Persoanele care sosesc din România şi tranzitează teritoriul ceh în maximum 12 ore sunt exceptate de la obligaţiile completării Formularului Electronic de Localizare şi prezentării rezultatului negativ al testării pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul ceh. Rămâne obligatorie purtarea unei măşti respiratorii FFP2 sau echivalent în locurile publice.

Te-ar putea interesa și: