Bulgaria este eliminată de pe lista galbenă cu risc epidemiologic ridicat. Irlanda intră în lockdown

Lista galbenă a fost actualizată de către autorităţile române. 

A fost actualizată lista galbenă cu ţările care au risc epidemiologic ridicat şi Bulgaria a fost eliminată de pe această listă. Astfel că, românii care vor să meargă la schi în această ţară au liber, pentru că nu mai stau în carantină în momentul în care se întorc acasă.

Staţiunile de schi din Bulgaria au rămas deschise, chiar dacă lideriii europeni au interzis vacanţele la schi, din cauza noului coronavirus.

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic de autorităţile din România cuprinde cu şase zone mai mult decât cea precedentă.

În zona galbenă sunt şi Italia şi Africa de Sud.

De asemenea, Irlanda se află în lockdown de nivel 5 până pe data de 31 ianuarie. Asta din cauză că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4900 de noi infectări cu noul coronavirus la o populaţie de 4,9 milioane. Şcolile în Irlanda vor rămâne închise, întrunirile sociale sau vizitatorii în casă nu mai sunt premise şi se recomandă cetăţenilor să rămână în casă şi să nu călătorească peste o limită de 5 kilometri. De asemenea, nu vor fi permise sporturi în interior și în aer liber, precum în săli de sport, precum și tenis și golf.

Te-ar putea interesa și: