Bulgaria deschide graniţele pentru persoanele imunizate

Bulgaria deschide graniţa pentru persoanele imunizate. 

Începând cu data de 1 mai Bulgaria deschide graniţele pentru persoanele vaccinate. Românii pot intra pe teritoriul Bulgariei cu condiția prezentării unuia dintre cele trei documente precizate de Ambasada României la Sofia, într-un comunicat.

Persoanele pot călători în Bulgaria dacă au cele două doze de vaccin făcute şi au trecut 14 zile de la data administrării rapelului.

„Documentul trebuie să conțină numele persoanei (scris cu caractere latine, conform documentului de identitate cu care călătorește), data nașterii, datele la care au fost administrate dozele de vaccin, denumirea comercială și numărul de identificare al lotului vaccinului aplicat, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent și denumirea organului competent care a eliberat documentul“, se arată în comunicat.

De asemenea, persoanele care au făcut un test PCR sau unul antigen cu maximum 180 de zile și minimum 15 zile înainte, pot intra în Bulgaria.

„Documentul (pentru test PCR sau antigen) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (în conformitate cu documentul de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adresă sau alte date de contact), data la care a fost efectuată testarea pentru COVID-19, înscrisă cu caractere latine („PCR” sau „RAT”) și rezultat pozitiv (“Positive”), care să permită interpretarea documentului“, se arată în comunicat. 

Mai pot intra în Bulgaria cei care au un rezultat negativ al unui test Covid, efectuat cu maxim 48 de ore anterior sosirii.

„Documentul (pentru test PCR sau antigen/”RAT”) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR sau test rapid antigen) și rezultatul negativ (“Negative”) care să permită interpretarea documentului“, se arată în comunicat. 

.

Te-ar putea interesa și: