Un institut brazilian de cercetare pentru cafea a început o etapă decisivă într-un proiect de două decenii de dezvoltare a soiurilor de cafea arabica care sunt decofeinizate în mod natural, o dezvoltare despre care cercetătorii cred că ar putea avea un potențial comercial semnificativ.
Succesul său ar putea avea un mare impact financiar, întrucât cafeaua decofeinizată natural va avea un preț mai mic, pentru că nu va mai trece prin procesele de extragere a cofeinei, scrie The Guardian.
Studiul este făcut de Instituto Agronomico de Campinas (IAC), un centru important de cercetare a cafelei, care a dezvoltat multe dintre plantele de cafea cu randament ridicat care au transformat Brazilia în unul dintre cei mai importanți producători de cafea din lume, furnizând mai mult de o treime din cantitatea mondială consumată.
Cercetătorii au spus că au început deja să facă teste pe teren ale unor soiuri de cafea pe care le-au dezvoltat în urma încrucișării plantelor de cafea ce au în mod tradițional un conținut redus de cofeină, potrivit sursei citate.
Aceştia au spus că arborii de cafea au nevoie de doi sau trei ani pentru a produce primele fructe, ceea ce înseamnă că va mai dura până când primele boabe de cafea decofeinizată natural vor fi testate. Cei implicați în studiu spun însă că rezultatele de până acum au fost promițătoare.