Florin Cîţu: Guvernul va aproba o compensare a facturilor pentru această iarnă

Preşedintele PNL, Premierul Florin Cîţu a anunţat că, Guvernul va aproba în şedinţa de luni o compensare a facturilor în această iarnă pentru consumatorul casnic.

"Astăzi, în şedinţa de Guvern, vom aproba o compensare a facturilor pentru această iarnă, pentru consumatorul casnic. Din păcate, avem moţiunea mâine. (...) Nu vom mai avea timp să avem o soluţie şi pentru consumatorul non-casnic, pentru IMM-uri. Dar pentru consumatorul casnic avem o soluţie pe care o vom aproba astăzi", a precizat Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat cât la sută din această compensare va fi suportată de stat şi cât la sută de către primării, el a spus: "Haideţi să vedem varianta finală, o voi avea astăzi în şedinţa de guvern, înţeleg că va fi 25% pentru energie, dar aşteptăm varianta finală în şedinţa de guvern".

"Va fi prezentată după aceea de ministrul Energiei, exact după şedinţa de guvern. Deci, toate detaliile astăzi le veţi avea şi va merge la publicat ca să fie siguri că oamenii vor beneficia de această compensare şi trebuie liniştiţi oamenii că vor avea această compensare pentru iarnă", a declarat Cîţu.

Şeful Executivului a precizat şi faptul că acei consumatori care nu se declară în categoria celor vulnerabili, potrivit Legii consumatorului vulnerabil, vor beneficia automat de prevederile OUG care va fi aprobată de Guvern.

"Deci, cei care nu se vor declara sau nu vor avea timp să scrie acel formular, să se declare vulnerabili, vor beneficia oricum de compensare. Dacă cineva se declară vulnerabil şi există şi această compensare, atunci poate să primească mai mulţi bani şi din compensare, atunci va primi diferenţa, deci vom merge şi în paralel. Cine se declară vulnerabil poate să beneficieze şi de cealaltă variantă, cine nu se declară vulnerabil beneficiază doar de ordonanţă", a spus Cîţu.

Premierul a menţionat, totodată, că în şedinţa de Guvern va fi rezolvată şi problema subvenţiei pentru consumatorii vulnerabili din Delta Dunării şi Munţii Apuseni.

"Pentru că în Parlamentul României înţeleg că Parlamentul a scos subvenţia pentru clienţii, consumatorii vulnerabili din Munţii Apuseni şi din Delta Dunării, rezolvăm în şedinţa de Guvern de astăzi", a afirmat Cîţu.

Te-ar putea interesa și: