Florin Cîţu: Economia va creşte anul acesta între 6% şi 9%

Economia va creşte anul acesta peste aşteptări, între 6% şi 9%, potrivit estimărilor instituţiilor internaţionale, a declarat Prim-Ministrul Florin Cîţu, potrivit AGERPRES. 

"Eu zic că tot ce a fost mai complicat a trecut, este adevărat că există aceste ajustări, după această perioadă şi fiecare economie rezistă mai bine sau mai puţin bine. Din punctul nostru de vedere, cum se văd lucrurile pentru noi, nu e numai că o spun eu, cam toate instituţiile internaţionale, agenţiile de rating şi-au revizuit estimările pentru România, toate în creştere. Deci arată că economia va creşte anul acesta peste aşteptări, între 6% şi 9% sunt estimările. Deci, sunt estimări mari, avem Goldman Sachs care spune 9%, alţii care spun cam 6%, deci acolo suntem faţă de ceea ce aveam la începutul anului", a declarat Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerrila.

Premierul a adăugat că este normal să fie şi câteva probleme, de exemplu în privinţa inflaţiei, pentru că au fost "probleme de ofertă pe preţurile la energie".

"De acolo îţi vin aceste şocuri. Specialiştii spun şocuri tranzitorii, adică sunt şocuri care au un efect pe termen scurt. La ce mă uit eu, există foarte multe resurse în economie, în ceea ce priveşte resurse nefolosite care-ţi permit să mergi în perioada următoare, să creşti fără să ai presiuni pe inflaţie. Este puţin mai tehnic, dar asta înseamnă că avem loc de creştere fără presiuni inflaţioniste şi în România şi evident că şi la nivel global. Veţi vedea, de obicei, după o astfel de perioadă, dacă ne uităm ce s-a întâmplat în 1918-1920 a urmat o perioadă de boom economic importantă", a declarat Cîţu. 

 

Te-ar putea interesa și: