Fermierii români vor primi în acest an ajutoare de peste un miliard de lei

Ministrul de resort, Adrian Chesnoiu a declarat că fermierii români vor primi în acest an ajutoare de peste un miliard de lei, adică de două ori mai mari faţă de anul trecut în sectorul vegetal şi de şase ori mai mari în cel zootehnic.

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care se aprobă plafoanele alocate Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2021.

"Sunt lucruri extrem de importante, pentru că fermierii au nevoie de finanţare în aceste vremuri extrem de încărcate. Am dublat practic suma alocată fermierilor în sectorul vegetal, de la 44 de milioane de euro, cât s-a plătit în 2021, la peste 88 de milioane de euro în 2022. Sunt peste 810.000 de fermieri care vor beneficia anul acesta de 225 de milioane de euro, adică peste un miliard de lei alocaţi fermierilor români", a spus Chesnoiu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) suma totală aprobată pentru Ajutoarele Naţionale Tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal şi zootehnic este de 223.976.950 euro, respectiv 1.108.125.958 lei, şi se asigură din bugetul MADR, pentru anul 2022, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și: