Cseke Attila anunță ca a semnat contracte de peste un miliard de lei prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat că, până în prezent, a semnat 98 de contracte, în valoare totală de 1.072.635.106,82 lei, pentru proiectele care au primit finanţare în cadrul Programului Naţional de Investiţii ''Anghel Saligny'', potrivit Agerpres.

"Necesitatea acestui program este evidentă, lucru demonstrat şi de numărul mare de cereri depuse de autorităţile locale. 27% dintre unităţile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o reţea de apă, 57% nu beneficiază de canalizare, 70% dintre localităţi nu au acces la reţelele de gaze naturale, iar 57% dintre drumurile judeţene nu sunt modernizate. Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny a fost conceput pentru a rezolva aceste probleme", a subliniat ministrul, luni, citat într-un comunicat al MDLPA.

Cseke Attila a amintit şi că la finalul săptămânii trecute MDLPA a decontat şi primele facturi, de peste 58 de milioane de lei, pentru obiective de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

Te-ar putea interesa și: