Cosmin Lupan, la Napoca Live, despre piața imobiliară din Cluj: Nu prevedem că vor scădea prețurile

Managerul agenției imobiliare "CAPITAL IMOBILIARE", Cosmin Lupan, a discutat alături de jurnalistul media9 Ionel Lespuc despre situația pieței imobiliare din Cluj-Napoca, la emisiunea Real Estate Agenda de la Napoca Live.

,,Pentru noi ca și agenție imobiliară în trimestrul 3, mai ales în lunile Septembrie și Octombrie, piața a funcționat într-un ritm bun. Nu mai e ca în anul 2021 când cifrele tranzacționate de agenții și persoane fizice erau la volume ridicate dar în ultimele luni am simțit o creștere față de perioada Iunie-Iulie” a declarat Cosmin Lupan, la Napoca Live

Cei doi au discutat și despre efectul războiului asupra pieței imobiliare:

,,Până in Martie a mers înainte, în perioada aceea n-am simțit neaparat că se întâmplă  în imobiliare ceva. După care lumea deja se întreba ce să fac? să cumpăr? mai stau? A fost în perioada de vară o scădere mai mare a volumelor de tranzacționare. Pe lunile Iulie August și Septembrie volumele oricum au fost cu 30% mai mici decât anul 2021’’ a declarat managerul.

De asemenea Cosmin Lupan a vorbit și despre prețurile imobiliarelor la Cluj:

,,În anul 2022 vorbim cumva de o echilibrare a prețurilor pentru că nu mai vorbim nici de creșteri dar cel puțin în momentul acesta nu vorbim nici de scăderi. E o echilibrare spre zero[...] Dar ne facem că nu vedem inflația’’ a declarat Cosmin Lupan.

,,Nu prevedem că vor scădea prețurile într-o anumită perioadă’’ a mai adăugat acesta.

Te-ar putea interesa și: