Un nou drum judeţean din Cluj a fost asfaltat

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, au fost finalizate în ceea ce privește asfaltarea în două straturi.

Pentru completa finalizarea mai este necesară doar asfaltarea și racordarea la drum a noului pod de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșu Rece, aflat în construcție după demolarea celui vechi.

Lucrările de reabilitare, în ansamblu, au vizat și nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care podul de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșu Rece, face obiectul unui alt contract de lucrări, respectiv de demolare și de construire a unuia nou. În aceste condiții, traficul rutier se desfășoară pe un pod provizoriu.

Pentru completa finalizare a investiției vor mai fi realizate în perioada următoare șanțuri și rigole, pe anumite sectoare, în vederea asigurării scurgerii apelor, montarea de parapeți metalici acolo unde situația impune acest lucru și executarea de marcaje și semnalizare rutieră.