Alin Tișe, șah la UDMR: Vom schimba vicepreședintele Consiliului Județean

Într-o intervenție live Tișe a anunțat că va demara procedura de schimbare a lui Vakar Istvan din funcția vicepreședinte al CJ. În cazul în care va avea susținerea celorlalte partide vicepreședintele UDMR va fi înlăturat din funcție. 

"Această numire a fost făcută de Guvern dar, practic, ea a fost făcuta după ce PNL, în conducerea centrală, a decis ca acest post de prefect, urmare a negocierii politicie, să aparțină UDMR.. Cu alte cuvinte, această conducere centrală a PNL în frunte cu Ludovic Orban, a decis numirea unui prefect UDMR la Cluj. În ompinia mea este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și Filialei Cluj a PNL. Din acest punct de vedere îmi exprim scuze public clujenilor pentru această decizie. Din punctul meu de vedere PNL Cluj era îndreptățit să aibă acest post de prefect. Voi continua din postura de președinte a CJ să lupt pentru oamenii acestui județ. În prezent analizez posibilitatea ca în ședința din martie să propun forului județean schimbarea vicepreședintelui UDMR de la Consiliul Județean. Consider că din acest punct de vedere, în calitatea mea de președinte al CJ, trebuie să fac ceea ce ține de mine pentru a apăra interesele Clujului și ale Ardealului", a declarat Alin Tișe.

Ținând cont de faptul ca USR-PLUS a obținut funcția de  subprefect nu există niciun interes să intre în jocul lui Alin Tișe. Prin urmare, schimbarea lui Vakar Istvan ar putea fi decisă de voturile consilierilor PSD și PMP,  depinde ce va oferi Tișe în schimb. 

"În momentul în care președintele CJ va avea negocieri cu toate partidele și ne va invita și pe noi la aceste discuții, vom analiza, vom vedea ce propuenre are și, în funcție de aceasta, vom lua o decizie dacă îi vom susține sau nu proiectul de schimbare a actualului vicepresedinte Vakar. Noi de la PSD am avut o colaborare bună cu acesta în perioada în care aveam și noi vicepreședinte la CJ" , a declarat Hirea Chirtes secretarul general al PSD Cluj.