Spitalul Municipal din Gherla a fost reacreditat

Spitalul Municipal Gherla, unitate sanitară aflată în subordinea Primăriei Municipiului Gherla, a fost reacreditat, fiind reîncadrat din categoria a V-a în categoria a II-a de acreditare.

În urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, Spitalul Municipal Gherla a obținut un punctaj de 88,34%.

Printre factorii care au influențat în mod pozitiv obținerea acestui rezultat se numără atât investițiile recente în infrastructura medicală, cât și dotările cu echipamente de ultimă generație.

Consiliul Județean Cluj a alocat Spitalului Municipal Gherla suma de 480.000 de lei. Acești bani au fost utilizați pentru a cumpăra o combină oftalmologică, un biomicroscop cu dispozitiv pentru măsurarea presiunii intraoculare, două aparate oftalmice de precizie, dintre care unul pediatric, utilizate pentru a studia ochii pacienților, un aparat care măsoară sensibilitatea luminoasă a ochiului în diferite puncte ale câmpului vizual și un analizor pentru măsurarea oxidului nitric fracțional.

De asemenea, din bugetul alocat de forul administrativ județean au mai fost achiziționate un grup electrogen, trei electrocardiografe portabile, un spirometru, șase concentratoare de oxigen, două microanalizoare și trei injectomate.