Se reiau lucrările de modernizare pe un drum important din Cluj

Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 109C Țaga – Sucutard, parte a proiectului european „Drumul Bistriței”, între km 17+600 și km 25+481.

Sectorul vizat are o lungime de aproximativ 7,8 km.

“Ne dorim să profităm la maxim de vremea favorabilă, motiv pentru care am dispus reluarea lucrărilor pe acest drum judeţean ce asigură accesul spre judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud. Chiar dacă termenul contractual e luna septembrie, constructorul ne-a asigurat că va finaliza lucrările până în luna iunie a acestui an”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În prezent se așterne stratul de uzură, ultimul strat al covorului asfaltic. În paralel, se lucrează la realizarea acceselor în curțile gospodăriilor situate de-a lungul acestui drum județean, respectiv la sistemul de scurgere a apelor. Finalizarea integrală a acestei investiții presupune inclusiv reabilitarea podului și a podețelor, realizarea acostamentelor, betonarea șanțurilor, amenajarea trotuarelor, a intersecțiilor și a drumurilor laterale.

Valoarea totală a lucrărilor este de 26.318.000 lei, suma fiind asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.