Se modernizează sistemul zonal de apă din regiunea Turda – Câmpia Turzii

Consiliul Județean Cluj a emis autorizațiile de construire în vederea reabilitării și extinderii mai multor obiective ale sistemelor de alimentare cu apă potabilă din regiunea Turda-Câmpia Turzii, gestionate de către Compania de Apă „Arieș”.

Într-o primă etapă va fi reabilitată conducta de aducțiune din sistemul zonal Câmpia Turzii. În lungime de peste 16,5 km, rețeaua va asigura transportul apei potabile către sistemele locale aflate pe teritoriul U.A.T.-urilor Câmpia Turzii, Turda și Luna.  

Ulterior, în vederea asigurării apei potabile pentru toți cetățenii, conducta de aducțiune care traversează domeniul public al comunelor Luna și Călărași va fi extinsă pe o lungime de 14,6 km.

Totodată, pentru reactivarea surselor de apă menținute în prezent în conservare, va fi demarată o investiție de reabilitare a Gospodăriei de Apă Călărași. Principalele lucrări vizează reabilitarea sursei subterane, construirea unei noi stații de tratare, respectiv reabilitarea unui rezervor și construirea altuia nou cu un volum de 5.000 de mc, fiecare.

“Având în vedere câştigarea, de către Compania de Apă Arieş, a unui grant din fonduri europene, ne-am mobilizat pentru a emite, în regim de maxima urgenţă, autorizaţiile de construire necesare demarării lucrărilor de apă. Racordarea de apă potabilă, în sistem centralizat, a tuturor clujenilor este un deziderat la care lucrăm zilnic”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În valoare totală cumulată de cca. 36.000.000 de lei, investițiile sunt realizate de către operatorul de apă Compania de Apă „Arieș” S.A. Turda. Finanțarea este asigurată prin POIM 2014-2020, în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii, în valoare totală de cca. 155 de milioane de euro.