Au început lucrările Comisiei Tehnice din cadrul Concursului de Soluții pentru Parcul Bună Ziua din Cluj

Primăria municipiului Cluj-Napoca, alături de organizatorul concursului, Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul Filialei Teritoriale OAR Transilvania, anunță faptul că au început lucrările Comisiei Tehnice din cadrul Concursului Național de Soluții „Amenajarea Parcului Bună Ziua”.

Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea amenajării Parcului Bună Ziua din Cluj-Napoca, pentru atribuirea contractului de proiectare.

Anunțarea rezultatelor concursului va avea loc în cadrul unei conferințe de presă, în data de 1 septembrie 2022.

Viitorul parc Bună Ziua reprezintă una dintre cele mai importante piese-lipsă din rețeaua de spații verzi a orașului, mai ales la nivelul polului de dezvoltare imobiliară din sudul orașului. Această zonă s-a dezvoltat după anii 2000 și, în extinderea rapidă a funcției rezidențiale de-a lungul rețelei principale de transport (Strada Bună Ziua), a fost lăsat foarte puțin spațiu pentru orice altă funcție urbană, cu atât mai puțin pentru spații publice sau verzi. Un prim și important pas pentru ridicarea calității vieții în zonă s-a făcut în anul 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo și pietonal, a iluminatului stradal și prin primele inserții consistente de material vegetal. Următoarea etapă necesară în dezvoltarea zonei este amenajarea Parcului Bună Ziua, un spațiu verde ce trebuie să îmbine o valoare peisagistică ridicată, accesul facil pentru toți locuitorii cartierului, satisfacerea funcțiunilor urbane de loisir și a celor de socializare. Aceste cerințe trebuie în mod obligatoriu dublate cu cele ecologice, de o importanță cel puțin egală: punerea în valoare a pârâului Becaș.

Autoritatea contractantă a concursului este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma concursului.

Mai multe detalii despre concurs, premii, juriu și calendar pot fi găsite pe pagina oficială a concursului AICI.