Se modernizează reţeaua de apă din Bonţida. Când încep lucrările?

Compania de Apă „Someș” SA, a semnat recent contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Alimentare cu apă inel Răscruci-Bonțida” ce privește modernizarea și extinderea rețelei de apă potabilă pe teritoriul localității clujene Bonțida. 

Lucrările sunt prevăzute să înceapă în cursul lunii august, potrivit Consiliului Judeţean Cluj.

În prezent, Bonțida dispune de un sistem centralizat de apă potabilă aflat în administrarea Companiei de Apă „Someș” SA, însă rețeaua de distribuție care deservește localitatea devine subdimensionată în anumite perioade ale anului. Astfel, apar deficiențe legate de continuitatea furnizării serviciului de apă, respectiv imposibilitatea asigurării debitului și a presiunii către toți consumatorii.

În acest context, s-a luat decizia optimizării sistemului de apă potabilă din Bonțida, prin extinderea și modernizarea a cca. 3,6 km de conducte apă. De asemenea, rețeaua va fi extinsă până în proximitatea castelului, unde va fi realizat un branșament adecvat.

Lucrările, în valoare de peste 890.000 de lei, sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul special constituit din redevența și impozitul pe profit cuvenite forului administrativ județean și pe care acesta le returnează pentru investiții Companiei de Apă „Someș”.