Când va fi gata Parcul Observator? Investiție de peste 1,5 milioane euro

Un nou parc prinde contur în Cluj-Napoca. Parcul Observator din cartierul Zorilor cu o suprafață de 1,2 hectare va fi finalizat anul acesta, a transmis Primarul Clujului, Emil Boc.

“Am verificat alături de dl viceprimar Dan Tarcea și dl Gheorghe Șurubaru, administratorul municipiului, stadiul lucrărilor la Parcul Observator din cartierul Zorilor. Primăria urmărește să amenajeze aici un spațiu verde de calitate, accesibil tuturor”, a spus Boc.

Proiectul noului parc, care se întinde pe o suprafață de 1,2 ha, prevede plantarea a 188 arbori și 244 arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație.

De asemenea, prin acest proiect se amenajează un loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de șah și fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă și piste pentru biciclete. Sistemul de iluminat LED prevăzut va putea fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran.

Din suprafața totală a parcului, 90% reprezintă suprafață verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete, respectiv celelalte amenajări prezentate mai sus.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 mil. euro (7.378.372,64 lei cu TVA).