Se lucrează în continuare pe strada Eroilor din Florești. Când va fi gata?

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că lucrările de modernizare pe strada Eroilor continuă în ritm alert.

„Pe strada Eroilor se lucrează intens. Se lucrează zi și noapte, ziua chiar în mai multe locuri. Toți care lucrează acolo sunt în concordanță, mă refer aici și la cei care au rețele edilitare. Vreau să spun că graficul este cu 50% mai rapid în acest moment decât ce preconizam la începutul acestei lucrări. Până la sfârșitul anului o să vedem strada Eroilor terminată. Din păcate pentru noi și cetățeni provoacă acum un disconfort, dar nu avem cum să modernizăm altfel”, a declarat Pivariu, la ZIUA LIVE.

Strada Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. Vor fi plantați și pomi unde locul va permite. Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.