Noul pod peste râul Crişul Repede din Valea Drăganului a fost deschis circulaţiei rutiere

Consiliul Județean Cluj anunță locuitorii din zonă și participanții la trafic în legătură cu faptul că circulația rutieră peste noul pod amplasat la intrarea în localitatea Valea Drăganului a fost deschisă. Momentan, traficul se desfășoară alternativ, pe una dintre benzi.

După operațiunea complexă de montare a grinzilor prefabricate din beton, de realizare a plăcii de supra-betonare și a hidroizolației la podul amplasat pe cursul râului Crișul Repede, lucrările au vizat calea de rulare a podului, prin amplasarea structurii rutiere. În aceste condiții, podul metalic provizoriu a fost desființat.

Reamintim faptul că lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională - Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni, prin modernizarea DJ 108K (limita jud. Bihor – Baraj Drăgan) de la km. 26+455 la km. 29+495  și DJ 764B (Baraj Drăgan – intersecție DN1) de la km. 0+000 la km. 22+164,500”, în lungime de peste 25 de km, au intrat în etapa finală.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe: “Constructorii ne-au dat asigurări că lucrările la acest pod vor fi finalizate, în totalitate, până la finalul lunii septembrie, astfel încât circulaţia să se desfăşoare fără restricţii, pe ambele sensuri. În paralel, lucrările de modernizare, pe fonduri europene, a drumului judeţean sunt foarte aproape de finalizare, stadiul fizic depăşind 95%”.