Se asfaltează drumul judeţean care traversează localitatea Bologa

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de asfaltare a drumului județean DJ 103H (DN 1) – Bologa – Săcuieu, mai precis a sectorului care traversează localitatea Bologa din comuna Poieni.

“Asfaltarea drumului turistic de interes judeţean care traversează Bologa, unul dintre satele-comoară ale zonei, cu numeroase obiective turistice de excepţie, reprezintă o etapă importantă a proiectului de reabilitare a acestei rute. După finalizare, aceasta va constitui o alternativă eficientă la celelalte drumuri care fac legătura între drumul naţional DN1 şi Parcul Naţional Apuseni”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Lucrările de întreținere inițiate pe DJ 103H vizează, în ansamblu, un sector în lungime de 12,25 kilometri, de la km 0+000 la km 12+250.

În paralel, lucrările continuă prin frezarea zonelor deteriorate precum și plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor și ridicarea la cotă a capacelor de canalizare.

Vor mai fi executate operațiuni constând în aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea și desfundarea șanțurilor și a camerelor de cădere, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, asigurarea scurgerii apelor, înlocuirea de podețe, montarea de parapeți metalici în zonele unde situația impune acest lucru și vopsirea capetelor de podețe.