RAR Cluj se mută. Vrea să-şi construiască un sediu nou în Apahida

Registrul Auto Român (RAR), filiala Cluj, îşi doreşte să-şi construiască un sediu nou pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați în comuna Apahida.

În prezent, RAR Cluj are sediul în Gilău.

Proiectul, denumit „PUZ Construire sediu reprezentanță RAR Cluj și centru zonal, copertină auto, cabină poartă, căi de acces auto și pietonale, sistematizare verticală, amenajări exterioare, împrejmuire, branșamente și organizare de șantier pe strada Libertății din Apahida”, a fost prezentat în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de joi, 15 septembrie 2022.

„Amplasamentul se află într-o zonă aparent nelocuită în apropierea Centurii Vâlchele-Apahadia și a râului Someș. Terenul aparține comunei Apahida, fiind concesionat pentru o perioadă de 49 de ani Registrului Auto Român. Vor fi două clădiri, sediul RAR și un centru zonal. De asemenea, se propun 120 de locuri de parcare, iar 20% din suprafață este reprezentată de zona verde”, a declarat Arhitectul șef al proiectului, Cristina Bârlădeanu, potrivit Ziua de Cluj.

„Nu avem nimic de obiectat sau de comentat. PUZ-ul se află în dezbatere publică și la noi. Așteptăm cu nerăbdare investiția în comuna noastră. Un singur lucru am avea de spus: am vrea o intrare în zonă de pe centură dinspre Cluj-Napoca”, a precizat Primarul comunei Apahida, Grigore Fati.