Se extinde şi se modernizează reţeaua de apă potabilă dintr-o localitate din judeţul Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire pentru extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a apei din localitatea clujeană Iara.

“Orice investiţie de acest fel, în zona de munte a judeţului, aduce plus-valoare atât calităţii serviciilor turistice oferite cât şi nivelului de trai al locuitorilor. În paralel, proiectul Consiliului Judeţean Cluj de introducere a apei potabile în comunele clujene din Munţii Apuseni înaintează, acesta aflându-se în faza de proiectare tehnică”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În prezent, localitatea Iara dispune de un sistem de alimentare cu apă funcțional, care nu acoperă însă necesarul pentru toate gospodăriile. Astfel, pentru remedierea situației, Primăria comunei Iara a inițiat un proiect de extindere a conductei de distribuție a apei, dar și de înlocuire a conductelor vechi la care s-au produs mai multe avarii.

Lucrările se vor realiza pe o lungime totală de cca. 3.850 de metri, noile conducte fiind prevăzute cu opt hidranți și 19 cămine de vane și golire.  

Valoarea lucrărilor este de 1.123.163 lei, banii fiind asigurați din fonduri locale proprii.