Se asfaltează drumul judeţean care străbate comuna Mica. Tişe: Este vizată asfaltarea unui sector în lungime de aproximativ 10 kilometri

Consiliul Județean Cluj a demarat, în regim de primă urgență, lucrările de refacere a drumului județean DJ 172F, care asigură legătura cu județul Bistrița-Năsăud, prin comuna Mica.

Este vizată, astfel, asfaltarea unui sector în lungime de aproximativ 10 kilometri, de la km 12+950 la km 22+570.

“Lucrurile au demarat dinspre judeţul Bistriţa-Năsăud înspre Dej şi se preconizează ca acestea să dureze până la finalul lunii august. Având în vedere că sectorul de drum vizat reprezintă, în fapt, şi o centură pentru municipiul Dej, acesta va avea rolul de a decongestiona traficul, prin reducerea ambuteiajelor la traversarea podului peste Someş”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În prealabil, au fost executate operațiuni de frezare a îmbrăcăminții asfaltice, de tratare a burdușirilor prin refacerea fundației din piatră spartă și balast, precum și tăieri de acostamente.

În funcție de starea în care se află anumite tronsoane, lucrările de asfaltare vor continua cu refacerea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, montarea de parapeți metalici, precum și realizarea de marcaje rutiere.

Valoarea lucrărilor de refacere a infrastructurii rutiere aferente DJ 172F este de 6.386.000 lei, banii fiind asigurați din fonduri guvernamentale pentru situații de urgență.