Prezentare publică a proiectului de revitalizare a Parcului Etnografic din Cluj

 

Consiliul Județean Cluj invită, în data de 15.05.2024, ora 10.30, la sediul Centrului Cultural Clujean, în ședință publică, structuri asociative, reprezentanţi ai societăţii civile și mediul de afaceri din Municipiul Cluj-Napoca în vederea prezentării proiectului de revitalizare al Parcului Etnografic Național "Romulus Vuia", cu scopul de a obține susținerea investiției din partea entităților locale prin investiții complementare ulterioare.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, are în componența sa, Parcul Etnografic Național "Romulus Vuia" - primul muzeu în aer liber din România, înfiinţat la 1 iunie 1929, ca secție a Muzeului Etnografic al Ardealului, prin hotărârea Ministerului Cultelor şi Artelor.

Proiectul REVITALIZAREA ZONEI PARCULUI ETNOGRAFIC NAȚIONAL ”ROMULUS VUIA” – PĂDUREA HOIA DIN CLUJ-NAPOCA vizează dezvoltarea unor zone noi, destinate unor funcțiuni conexe, inedite, modern. Astfel, Parcul-Muzeu se va transforma într-un complex funcțional în care valențele culturale vor fi completate de cele de învățare, de experimentare directă, de agrement și loisir etc..

Prin implementarea proiectului se va aduce o îmbunătățire a zonei care va oferi mai multe șanse de succes în dezvoltarea urbană inteligentă a unei vecinătăți foarte valoroase a orașului, participând la crearea unui viitor inel de facilități peisagere ale orașului care vor extinde harta obiectivelor sale turistice.