Peste 2.000 de garaje au fost demolate la Cluj în 2022. Câte locuri de parcare au fost făcute în locul garajelor?

Primăria a continuat în acest an acțiunile de demolare a garajelor din cartierele clujene. În locul lor au fost amenajate noi locuri de parcare și zone verzi, în cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Mărăști, Mănăștur și Zorilor. De asemenea, în locul vechilor garaje au fost amenajate pe anumite amplasamente puncte gospodărești îngropate.

“Cluj-Napoca: 2.297 noi locuri de parcare în cartiere rezultate în urma demolării a peste 2.000 de garaje în anul 2022.

În 2022, un număr de 2.150 de garaje au fost demolate. Continuăm acest program, cu scopul de a îmbunătăți calitatea spațiului public din cartiere”, a declarat Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

În zonele vizate Primăria pregătește și parcări sigure pentru biciclete, pe modelul celor realizate deja (cu acces securizat), acolo unde amplasamentele permit acest lucru. Următoarele containere securizate cu rastel mobil de biciclete - capacitate de minimum 50 de rasteluri/ container - vor fi instalate în cursul anului următor pe str. Petuniei nr.7, str. Iazului (vis-a-vis de Ciocârliei nr.1), str. Rapsodiei nr.12, Str. Alverna nr. 61 și la Parking Fabricii.