Ovidiu Cîmpean: În primăvară încep lucrările de modernizare la platoul Sălii Sporturilor

Directorul Direcției de Dezvoltare Locală Cluj Napoca, Ovidiu Cîmpean a anunţat la NapocaFM faptul că, în primăvara acestui an încep lucrările de modernizare la platoul de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca.

“Anul acesta în primăvară vor începe lucrările și la platoul Sălii Sporturilor. Va fi o zonă pietonală, se vor planta arbori. Practic încercăm să degrevăm și Piața Unirii de evenimente, să mai putem organiza și la Sala Sporturilor și să conectăm orașul la râul Someș. Cred că proiectul în acea zonă va fi spectaculos. Va crește și suprafața verde astfel încât să beneficiem pe lângă spații verzi de agrement și de un culoar de mobilitate sustenabilă, pistă de biciclete și alei pietonale pe întreg culoarul râului Someș”, a declarat Ovidiu Cîmpean.

Ovidiu Cîmpean a menţionat că, se va păstra o zonă pentru parcare, dar locurile vor fi limitate.

“Se păstrează o zonă de parcare pentru tiruri și pentru mașini mici, însă mult limitată. Clujenii pot veni la evenimente cu mijloacele de transport în comun sau cei care neapărat au nevoie să ajungă cu mașina pot folosi Parkingul de la Sala Polivalentă sau Stadion”, a precizat Ovidiu Cîmpean.

Platoul Sălii Sporturilor are 1,4 hectare și o capacitate de parcare în prezent de 340 de mașini. Zona urmează să se transforme radical. Peste 60 de parcări din cele 340 vor fi păstrate după reamenajarea și modernizarea pregătită de Primărie. Accesul se va face cu stâlpișori retractabili. Platoul actual din fața Sălii Sporturilor va fi ocupat de o piațetă care va putea fi folosită pentru târguri, evenimente sau chiar pentru un patinoar și un Târg de Crăciun. Se vor planta copaci, se vor amenaja trasee velo și un sistem de gradene spre Someș. Vor fi făcute stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru biciclete și trotinete electrice, vor fi montate bănci de granit, coșuri de gunoi noi sau rasteluri pentru biciclete.

Contractul, semnat în 29 iunie 2021, de Primăria Cluj-Napoca cu asocierea Nord Conforest-Birou de proiectare Costin și Vlad, are ca termen de execuție 18 luni.

Valorea contractului este de 12998021.93 RON și are ca obiectiv „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului zona 3 - Platoul Sălii Sporturilor”.