Nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2021 la Cluj

S-a stabilit nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2021 la Cluj.

Începând cu anul 2021 va începe şi suprataxarea terenurilor neîngrijite, așa cum, până acum, clădirile au fost supraimpozitate.

Vor creşte o serie de tarife privind parcările din centrul orașului, dar și cele cu abonament.

Din 1 ianuarie 2021 se aprobă indexarea impozitelor și taxelor locale, respectiv actualizarea limitelor amenzilor cu rata inflației de 3,8%, conform prevederilor legale. În afara indexării, taxele și impozitele nu vor fi majorate în 2021.

Din 2021 şi terenurile lăsate în paragină vor fi supraimpozitate, în funcţie de starea de degradare. Clujenii vor plăti impozit cu 200%, până la 500% pentru clădirile și terenurile neîngrijite. Vor fi supraimpozitate terenurile care sunt acoperite de buruieni, părăsite, insalubre, curţi neîngrijite, împrejurimi nereparate şi neîntreţinute. Fac excepţie de la aceste majorări proprietarii care deţin autorizaţie de construire sau desfiinţare valabilă și au anunțat începerea lucrărilor la Inspectoratul de Stat în Construcții și Autoritatea Publică Locală.

Clujenii vor plăti mai mult şi pentru a-şi lăsa maşinile în centrul oraşului. Tarifele pentru parcare din zonele I și II vor fi majorate de anul viitor cu valori cuprinse între 25-50% din tarifele actuale.

Toate aceste noi tarife vor intra în vigoare începând cu data de 01.01.2021.