O comună clujeană va beneficia de apă potabilă. Vor fi amplasate 2 noi staţii de clorinare a apei

Consiliul Judeţean Cluj a emis certificatele de urbanism necesare execuţiei lucrărilor de construire a 2 staţii de clorinare a apei, ce vor fi amplasate pe teritoriul comunei Petreştii de Jos, respectiv în satele Deleni şi Livada.

Necesitatea amplasării celor două stații de clorinare a fost determinată de distanțele mari pe care rețeaua de aducțiune a apei potabile trebuie să le parcurgă până la capătului rețelei, respectiv până la ultimul consumator de pe raza comunei Petreștii de Jos. Astfel, în urma calculelor tehnice efectuate a reieșit faptul că, prin amplasarea celor două obiective, se vor putea asigura parametrii optimi de potabilitate a apei pentru consumatorii finali.

Ambele instalații destinate dezinfecției apei potabile vor fi realizate în cadrul contractului de lucrări derulat de Compania de Apă „Arieș” ce vizează extinderea și reabilitarea stațiilor de apă potabilă și a conductelor de aducțiune din zona municipiului Turda.

Întregul contract, în valoare de 84,1 milioane de lei, este parte componentă a Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, formată din 13 comune și cele două municipii.

Potrivit CJ Cluj, beneficiarul principal al acestei investiții, Primăria Petreștii de Jos, a demarat deja formalitățile necesare în vederea viabilizării și degrevării de sarcini a terenurilor pe care se vor construi cele două stații de clorinare, astfel încât să poată fi depuse actele la Consiliul Județean în vederea obținerii autorizației de construire.