Noi drumuri din județul Cluj, modernizate cu bani europeni

Consiliul Județean Cluj a finalizat modernizarea și reabilitarea sectoarelor drum:

  • DJ 107F (DN 15) – Luncani – limita cu județul Alba
  • DJ 161B Turda – Bogata - Călărași – Călărași Gara

În acest sens, fondurile europene nerambursabile au fost utilizate pentru diverse proiecte de dezvoltare, inclusiv pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, parte a Traseului Regional Transilvania de Nord.

Lucrările de modernizare și reabilitare au vizat sectoare de drum în lungime totală de 14,51 km.

În ceea ce privește drumul județean DJ 107F, acesta asigură o legătură rapidă și facilă între zona Turda – Câmpia Turzii și județul Alba.

Totodată, drumul județean DJ 161B oferă locuitorilor din zonă un acces rapid către cel mai important oraș din această parte a județului, municipiul Turda.

Valoarea totală a proiectului european de modernizare și reabilitare a Traseului Regional 8, parte a Traseului Regional Transilvania de Nord, a fost de 10.528.810,09 lei, finanțarea europeană fiind asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Finalizarea proiectului e o nouă dovadă evidentă a modului în care banii europeni atrași de către Consiliul Județean Cluj asigură numeroase beneficii clujenilor și un plus de bunăstare comunităților locale, cu avantaje în domeniul economic, turistic și social.