Nou pas înainte pentru drumul de legătură din partea de nord a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a semnat certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean 170B Topa Mică - Așchileu Mic, în lungime de 8 km.

„În paralel, continuăm procedura de achiziție a serviciilor de proiectare aferente acestei mini-centuri a municipiului Cluj-Napoca. În maxim două săptămâni vom anunța câștigătorul contractului, care va avea la dispoziție cca. patru luni pentru realizarea întregii documentații tehnice. Ulterior, având în vedere caracterul strategic al acestei rute, ne dorim ca pentru execuția propriu-zisă să reușim accesarea de fonduri europene prin POR 2021-2027”, a declarat Tișe, pe pagina de Facebook a CJ Cluj.

DJ 170B Topa Mică - Așchileu Mic face legătura între recent modernizatul DJ 109 - Drumul Bistriței și drumul național 1F.

Prin reabilitarea acestuia, CJ Cluj urmărește să îmbunătățească infrastructura rutieră din partea de nord a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, prin descărcarea traficului greu și de tranzit de pe teritoriul municipiului reședință de județ. De asemenea, investiția va spori conectivitatea Clujului cu județele limitrofe din partea de nord și nord-vest, prin intermediul DN 1C.