Lucrări de modernizare pe un drum important din judeţul Cluj. A început asfaltarea pe mai multe sectoare

Consiliul Județean Cluj derulează, în ritm susținut, investiția ce vizează finalizarea lucrărilor rămase neexecutate din cadrul proiectului cu finanțare europeană ”Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, km 10+200 – km 48+566, L=38,366 km”.

Astfel, în această etapă se lucrează deja la așternerea primului strat de asfalt – binder - pe mai multe sectoare de drum. Totodată, operațiunile vizează și patru poduri, dintre care trei noi, la care s-au asigurat variante ocolitoare.

„Am cerut constructorilor să profite la maxim de vremea prielnică și să mențină un ritm susținut. Importanța drumului e dată atât de faptul că deservește partea nordică a zonei metropolitane Cluj, cât și de faptul că asigură legătura cu Drumul Bistriței, un alt proiect major finalizat de Consiliul Județean în anul 2020”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Până în prezent au fost executate operațiuni constând în pichetarea drumului, frezarea zonelor deteriorate, așternerea stratului de piatră spartă pe sectoare, realizarea de șanțuri, ziduri de sprijin din gabioane și a camerelor de cădere precum și montarea de podețe.