Avansează lucrările de modernizare pe un drum turistic din județul Cluj

Lucrările desfășurate de Consiliul Județean Cluj în vederea finalizării, cu fonduri europene, a modernizării și reabilitării drumului județean DJ 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, avansează în ritm rapid.

„Finalizarea acestui proiect are o importanță aparte atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a județului. Drumul județean 107M este unul strategic deoarece reprezintă legătura directă între DN 1 (E60) și DN 75 care asigură accesul spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN 1), respectiv  spre județul Alba (DN 75). De asemenea, acest drum traversează una dintre cele mai pitoreşti zone montane și turistice din judeţul Cluj”, a declarat Președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În această etapă se execută operațiuni ce vizează patru poduri, dintre care două noi, la care s-au asigurat variante ocolitoare. Totodată, pe anumite sectoare se desfășoară lucrări de așternere a primului strat de asfalt – binder.

De altfel, acestea au fost deja finalizate pe sectorul Băișoara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba, cu excepția zonelor de poduri și pe raza localității Iara, unde Primăria comunei Iara desfășoară lucrări de investiții.