Investiţie pentru creşterea siguranţei pacienţilor Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, au semnat contractul de finanțare a proiectului european ce vizează „Creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca”.

“Sănătatea şi siguranţa persoanelor spitalizate şi a întregului personal din instituţiile spitaliceşti clujene ne preocupă în mod constant. Fondurile europene pe care am reuşit să le atragem vor avea un aport considerabil în ceea ce priveşte asigurarea climatului optim de realizare a actului medical, respectiv organizarea şi funcţionarea în condiţii de maxima siguranţă a Spitalului de Pneumoftiziologie”, a declarat Alin Tişe pe pagina de facebook a CJ Cluj.

Scopul inițiativei este acela de a crește siguranța pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară subordonată forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului.

Operațiunile prevăzute constau în realizarea unei noi infrastructuri electrice pentru corpurile C1 și C2 ale spitalului, a unei noi infrastructuri de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 1 al pavilionului II al corpului C2, precum și a unei noi infrastructuri de fluide medicale, la subsolul, parterul și etajul corpului C2.

În valoare totală de 11.242.872 de lei, proiectul câștigat de forul administrativ județean a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.