Încă un pas pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj

Consiliul Județean Cluj a primit Proiectul Tehnic aferent construirii viitorului Centru Integrat de Transplant de la Cluj.

“Lucrurile se îndreaptă în direcţia potrivită în ceea ce priveşte construirea la Cluj a unicului Centru Integrat de Transplant din ţară şi din Europa de sud-est. Îmi doresc să păstrăm acest ritm intens de lucru, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să putem lansa licitaţia de execuţie şi să demarăm lucrările”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Proiectul forului administrativ județean vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Având un regim de înălțime 4S+P+5E+Et., edificiul medical ultramodern va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.