Echipamente medicale noi pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj

Consiliul Județean Cluj a finanțat achiziționarea a șase noi echipamente medicale care vor fi date în folosință în cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, unitate sanitară subordonată Ministerului Sănătății.

Valoarea acestor dotări este de 199.623 de lei. Banii special alocați în acest scop de către forul administrativ județean, din bugetul propriu al instituției, au fost utilizați pentru a cumpăra un aparat de sterilizare autoclav și cinci echipamente de protecție radiologică.

„Investițiile noastre în sănătate continuă, inclusiv în spitalele care nu se află  sub autoritatea forului administrativ județean. Scopul alocărilor financiare constante este acela de a contribui la creșterea calității actului medical. E extrem de important ca unitățile spitalicești să dispună de infrastructura și dotările necesare, astfel încât examinările și intervențiile să poată fi realizate în condiții de maximă siguranță”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Cele șase echipamente vor fi utilizate în Compartimentul de sterilizare și Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală.