Lucrări de întreținere pe un drum județean din Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean Giula – Borșa (intersecție cu drumul județean 109). Scopul acestora este de a asigura condiții de circulație normale, în deplină siguranță.

Lucrările vizează sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 10+000 și 14+276.

„În continuare, atât timp cât condițiile meteorologice permit acest lucru, desfășurăm lucrări pe mai multe drumuri județene. Ca urmare a acestor lucrări, locuitorii din zonă vor beneficia de un acces optim la drumul județean 109 Răscruci-Borșa-Vultureni-Așchileu Mare-limita cu județul Sălaj”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În această fază, se execută operațiuni de realizare a șanțurilor în vederea scurgerii apelor din zona drumului și înlocuirea de podețe.

De asemenea, urmează a mai fi executate lucrări constând în întreținerea părții carosabile, colmatarea rosturilor, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, aducerea la profil a acostamentelor, desfundarea și curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, întreținerea zidurilor de sprijin și reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material.