Centru de Endoscopie Intervențională, inaugurat la Cluj

Joi, 6 aprilie 2023, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unitate sanitară subordonată Ministerului Sănătății și care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea Consiliului Județean Cluj, a inaugurat noul Centru de Endoscopie Intervențională.

Investiția a fost realizată cu sprijinul semnificativ al Consiliului Județean Cluj. Astfel, o parte dintre echipamentele și aparaturile medicale din noua structură, în valoare de aproximativ 4.200.000 de lei, au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat, implementat și finalizat de Consiliul Județean Cluj, care a vizat „Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca”, cu valoarea totală de peste 15,3 milioane lei, anunţă CJ Cluj pe Facebook.

Centrul de Endoscopie Intervențională funcționează în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie și are în componență un laborator de endoscopie terapeutică, cu facilități de ecoendoscopie și ecografie intervențională.

“O veste bună pentru cetăţenii care apelează la Spitalul Judeţean de Urgenţă, dar şi pentru echipa medicală. Trebuie să investim în sănătate şi educaţie. Căutăm permanent finanţare pentru infrastructura destinată clujenilor”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Printre echipamentele de ultimă generație care se află în dotarea centrului se numără:

  • un aparat de radiologie cu braț mobil pentru proceduri de diagnosticare și intervenționale,
  • un turn de endoscopie digestivă cu duodenoscop și ecoendoscop,
  • un aparat de fibroscan pentru evaluarea non-invazivă a bolilor hepatice cronice și
  • un ecograf ultraperformant.