Podul provizoriu peste râul Someș din Bonțida s-a rupt și a fost închis. CJ Cluj face precizări

Podul peste râul Someș din Bonțida a fost demolat parțial în ultimele săptămâni pentru lucrări de modernizare. Pentru circulație s-a construit în apropiere un pod provizoriu.

Locuitorii din Bonțida nu mai pot intra și ieși din sat pe drumul principal, după ce podul provizoriu construit pentru circulație s-a rupt.

Pentru evitarea pericolelor, în condițiile în care Someșul are debit crescut, din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile, marți, 04 aprilie 2023, s-a luat decizia opririi circulației vehiculelor.

Ce spune Consiliul Județean Cluj?

„Podul vechi este demolat și se află în plin proces de refacere totală în cadrul proiectului cu finanțare europeană Drumul Bistriței.

Până la completa refacere a podului vechi, preconizată a fi finalizată anterior sfârșitului lunii iulie 2023, rutele alternative vor fi cele stabilite de Poliția Rutieră și Primăria Bonțida.

Astfel, din direcția Cluj-Napoca se va putea merge către Bonțida prin Jucu, nefiind necesar a fi parcurși kilometri semnificativi în plus.

În același timp, dinspre Dej se va putea merge prin localitatea Fundătura și prin Răscruci, fără kilometri semnificativi în plus, pentru autovehicule de maximum 3.5t.

Consiliul Județean Cluj reamintește faptul că cea care stabilește rutele alternative, în acest context, este Poliția Rutieră.

În ceea ce privește podul care a fost prezentat în imagini, acesta nu era unul public, deschis circulației rutiere, ci un pod tehnologic, provizoriu, de șantier, amenajat de constructor exclusiv pentru folosința constructorului în vederea facilitării și urgentării muncii la refacerea drumului.

Acesta nu este un pod destinat publicului, nefiind avizat și autorizat pentru circulație publică.

În acest context, e evident faptul că nu este vorba despre un pod care s-ar fi construit, demolat sau care ar fi crăpat. Acest pod nu a fost dat în folosință publică niciun moment, fiind un pod ce făcea parte din organizarea de șantier”, a transmis CJ Cluj, pe pagina de Facebook.

Sursa foto: Gherlainfo.ro