Boc: Pasajul de la Tăietura Turcului a intrat în procedura de licitație

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că, pasajul de la Tăietura Turcului a intrat în procedura de licitaţie.

“Un alt proiect major al Clujului avansează decisiv în direcția realizării lui. Pasajul Tăietura Turcului este parte a proiectului de modernizare a căii ferate de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor. Primele două tronsoane din acest proiect, care cuprind și Pasajul Tăietura Turcului, au fost scoase la licitație la sfârșitul săptămânii trecute. Informația a fost confirmată și în cadrul dezbaterii consacrate „Anului European al Căii Ferate” la care am participat în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România”, a anunţat Boc pe pagina de Facebook.

Studiul de fezabilitate cu privire la Pasajul Tăietura Turcului a fost realizat de către Primăria Cluj-Napoca și a fost inclus în proiectul general de modernizare a căii ferate Cluj-Episcopia Bihor. Proiectul orașului nostru are o valoare de peste 20 milioane de euro și are asigurată finanțarea din fondurile europene.

Emil Boc a anunţat că, există mai multe proiecte importante care se află în faza avansată de pregătire:

- Legarea Clujului la Autostrada Transilvania;

- Centura Metropolitană a Clujului;

- Metroul;

- Trenul Metropolitan;

- Spitalul Regional de Urgență.