Boc, la Napoca Live, despre PUZ-ul din cartierul Sopor. Când încep lucrările?

În cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu, de la Napoca Live, Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal) din cartierul Sopor este în faza finală de obţinere a tuturor avizelor necesare.

“Este în faza finală de obţinere a tuturor avizelor necesare şi va fi o dezbatare publică cu privire la acest PUZ. El a intrat în faza finală de obţinere a avizului de mediu”, a anunţat Boc.

Napoca Live a scris în vara acestui an când se va derula proiectul cartierului Sopor. Primarul Clujului a precizat atunci că proiectul cartierul Sopor se va desfăşura din 2023.

“Acolo este un cartier privat. Proprietăţile sunt private în totalitate. Noi doar tranşăm şi dintr-o taxă pe care o vom impune sau altă formulă legală, vom construi infrastructura. Noi suntem pregătiţi să facem cel mai modern cartier al României. În toamna aceasta se obţin toate avizele. Pregătim viitorul ca la carte după rigorile vremurilor în care trăim. De anul viitor se va derula proiectul”, a anunţat Emil Boc, tot în cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu.

Primăria Cluj-Napoca este prima administrație publică locală din România care a demarat un proiect de dezvoltare de la zero a unui nou cartier de locuințe.

Structura cartierului va avea la bază conceptul de calitate a vieții, adică un țesut urban care să pună la dispoziția viitorilor locuitori toate elementele necesare pentru a se simți bine „acasă”. Astfel, au fost luate în calcul spații publice având dotări complexe, o rețea de transport public bine dezvoltată, piste de biciclete, zone verzi, centru de cartier, zone pentru diverse activități economice și social-culturale, precum și zone de locuire.