Wizz Air a livrat cea de-a 7-a aeronavă bazei de pe Aeroportul Internațional Cluj

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, a livrat astăzi, 11 august, cea de-a 7-a aeronavă bazei de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Pentru a sprijini în continuare operațiunile sale din România și pentru a marca această ocazie, aeronava de ultimă generație Airbus A321 a Wizz Air va opera trei rute nou-introduse ce vor decola către insula grecească Corfu și către orașele italiene Torino și Napoli. Împreună cu noile zboruri, Wizz Air oferă acum 43 de rute la tarif redus de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj către destinații variate din Europa și nu numai.

Prin eforturile constante de recrutare și noile aeronave adăugate întregii rețele, Wizz Air sprijinä operațiunile către și dinspre Cluj-Napoca, în ciuda provocărilor cu care se confruntă industria aviației în această vară. Cu a șaptea aeronavă alocată bazei și noile rute adăugate rețelei din România, Wizz Air își consolideazà poziția de lider de piață, drept cea mai mare companie aeriană care operează din Cluj-Napoca. Aceste eforturi reafirmă angajamentul companiei aeriene de a oferi destinații populare și tarife ultra-reduse cât mai multor pasageri, în cel mai sustenabil mod. Majoritatea zborurilor companiei aeriene își respectă planificarea, ajutând în luna iulie peste 130.000 de pasageri să ajungă la destinațile lor în fiecare zi.

Pasagerii români pot cälätori acum din Cluj-Napoca către insula Corfu în fiecare luni și vineri, primul zbor decolând pe 1 august. în plus, celelalte două rute din Cluj-Napoca către Napoli și Torino sunt operate în zilele de miercuri și duminică, ambele începând cu 3 august. Toate cele trei destinații către frumoasele țări mediteraneene sunt perfecte pentru vacanțele de familie și cele din timpul verii, pline de cultură, istorie, mâncare delicioasă, plaje pline de viață și experiențe memorabile.

„Este o realizare deosebită. Este nu numai un semn al revenirii traficului pe Cluj, dar și a angajamentului pe care această companie l-a luat pentru dezvoltarea bazei pe Cluj. În 2007 când am semnat contractul cu Wizz Air deja am semnat pentru cinci aeronave. La vremea respectivă noi aveam sub 400.000 de pasageri pe an. În continuare Wizz Air are un plan de dezvoltare pentru următorii ani”, a declarat Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, pentru Napoca Live.

Pe lângă aceste noi piețe, Wizz Air a crescut frecvența rutei Cluj-Napoca - Paris-Beauvais cu încă trei zboruri, la 9 zboruri pe saptămână. Frecvența zborurilor către Barcelona a fost mărită cu două zboruri suplimentare, la 7 zboruri pe săptämână. Rutele către Málaga, Madrid, Tel-Aviv, Doncaster-Sheffield, Basel-Mulhouse-Freiburg și Memmingen au crescut cu un zbor pe săptămână.

„Rămânem fideli pieței din România și oferim în continuare clienților cele mai bune opțiuni de călătorie din Cluj-Napoca la tarife ultra-low-cost. Operațiunile cu noua aeronavă alocată bazei noastre din Cluj-Napoca vor sprijini mai bine rețeaua Wizz Air din România și ne vor ajuta să ne îndeplinim datoria de a asigura o experiență de călătorie sigură și plăcută, chiar și în aceste vremuri complicate pentru industrie”, a declarat Revenue Officer în cadrul Wizz Air, Alexandra Avădanei.