Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România a anunţat că, în luna august începe vaccinarea în mediul rural.
„Un element important pe care îl avem în vedere - trecerea de la vaccinarea în centrele fixe la vaccinarea în centru şi prin echipe mobile. Aici vorbim de conceptul 'Oraşul vaccinează satul'. În fiecare zi, o echipă mobilă va fi într-o comună, într-o localitate din rural în următoarea perioadă, încât, până la sfârşitul lunii august, în cele peste 2.862 de comune din România să avem echipe mobile care să asigure accesul populaţiei la vaccinare, pentru a ne pregăti foarte bine pentru perioada următoare, care s-ar putea să fie asociată cu un alt val de îmbolnăviri şi sperăm să fie de o amplitudine şi de o durată cât mai mică, pentru că probabilitatea de îmbolnăvire, de recrudescenţă în mod deosebit prin creşterea circulaţiei cu tulpina Delta este foarte mare. Tendinţa este de a mobiliza cât mai mult echipe mobile mai ales către zonele rurale", a menţionat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, Valeriu Gheorghiţă.
De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a spus şi că numărul persoanelor care se programează în centrele de vaccinare este din ce în ce mai mic.
„Numărul de persoane care se programează efectiv în centrele de vaccinare este din ce în ce mai redus. Vorbim de o medie şi aici sunt datele din 16 iunie - între 17.000 şi 19.000 de persoane în fiecare zi”, a spus Valeriu Gheorghiţă.