Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie începe în aprilie

Vaccinarea anti-Covid-19 se va desfăşura şi în cabinetele medicilor de familie, din data de 20 aprilie. Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță a precizat că, au fost stabilite deja toate procedurile necesare pentru acest demers.

În Cluj încă se aşteaptă răspunsurile de la medicii de familie care doresc să se implice în acest proiect, având în vedere că vaccinarea se va desfășura după terminarea programului de muncă.

Şeful Direcției de Sănătate Publică Cluj (DSP), Mihai Moiescu a declarat că, sunt câţiva medici care au acceptat, însă nu au primit încă răspuns de la toţi.

„Conform informațiilor transmise de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Ghoerghiță, va începe vaccinare în cabinetele medicilor de familie din data de 20 aprilie. Încă nu am primit niciun document, dar cel mai sigur aceste lucruri vor fi reglate destul de repede. Medicii de familie care vor dori să intre în acest program vor vaccina în cabinetele lor în afara programului de muncă. Avem câțiva medici care sunt dispuși, dar nu am primit răspunsul de la toți ca să știm exact care va fi situația.  Nu știu exact cât este gradul de acoperire, dar sper să fie cât mai mare”, a precizat Mihai Moiescu.