USR PLUS a inițiat moțiunea de cenzură împotriva premierului Cîțu

Dan Barna, liderul USR PLUS, a anunțat  că USR PLUS a inițiat demersurile necesare moțiunii de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. Anunțul afost făcut  la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției.

 ”Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion”, a scris Dan Barna pe Facebook.

 Vicepremierul a făcut un apel către ceilalți parlamentari pentru a depune și vota urgent moțiunea. Acesta a adăugat că Florin Cîțu ”trebuie neapărat să plece” și că moțiunea poate fi evitată doar dacă premierul își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic.

Screenshot 2021 09 02 at 13.17.29

”Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin. Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte. Florin Cîțu trebuie să plece.  Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic”, a mai scris Dan Barna.