URBAN ECO se lansează la Cluj-Napoca: Proiectul promovează arta prin reciclare

Un concept ideal pentru vremurile pe care le trăim, proiectul URBAN ECO se lansează la finalul lunii august în Cluj-Napoca. Timp de 4 zile, în perioada 26-29 august, în Parcul Central vor fi expoziții și ateliere care promovează reciclarea într-un mod inedit, prin artă și ingeniozitate.

Mediul înconjurător are nevoie de fiecare dintre noi pentru a rămâne curat și pentru ca resursele să fie consumate într-un mod cât mai responsabil. Acest lucru l-au înțeles și inițiatorii proiectului URBAN ECO, cei care vin în Parcul Central din Cluj-Napoca în perioada 26-29 august pentru a expune obiecte inedite de artă și pentru a organiza ateliere de reciclare și creație. Scopul proiectului care va fi lansat la finalul lunii august este de a crește nivelul de conștientizare al importanței reciclării în mediul urban prin intermediul unor activități cultural-artistice.

În jurul conceptelor de recycled art și upcycling s-a format în ultimii ani o comunitate importantă care, evident, dorește să se extindă pentru a-și promova valorile. Tocmai de aceea, Parcul Central din Cluj-Napoca va fi, timp de 4 zile, un spațiu dedicat îmbunătățirii ecosistemului. 

Ce se întâmplă la URBAN ECO?

Dacă te întrebi ce poți face la această lansare, află că nu ai cum să te plictisești alături de organizatori. În Parcul Central vor fi expuse instalații spectaculoase realizate din materiale reciclabile de către artiști pasionați și dedicați principiilor eco. 

În 28 și 29 august ai posibilitatea de a lua parte la ateliere unde vei învăța să creezi mici obiecte de artă din hârtie, dopuri reciclabile și sticlă. Nu numai că te vei distra învățând lucruri noi, dar cu siguranță vei înțelege importanța refolosirii diferitelor materiale pe care le utilizăm în mod obișnuit. 

Cluj-Napoca ajunge odată cu lansarea proiectului URBAN ECO pe harta zonelor urbane care își aduc aportul la crearea unui mediu mai curat și mai sănătos. Toate activitățile se vor desfășura în Parcul Central Simion Bărnuțiu în perioada 26-29 august.