Florin Cîţu: Avem ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică

Premierul României, Florin Cîţu a declarat că, vrea ca anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să continue în acelaşi format.

"Am avut două lucruri pe care le-am spus la început. Am spus - şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică. Am trecut prin anul trecut, am învăţat mai multe, dar anul trecut nu aveam vaccin. Este ceea ce eu le-am spus tuturor colegilor cu care am discutat astăzi în această întâlnire că este important pentru mine, după discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii asupra impactului pe care l-a avut anul trecut asupra elevilor şi nu aş vrea să mai trecem prin această situaţie şi vom face tot ce este posibil ca anul şcolar să rămână cu prezenţă fizică ", a afirmat Florin Cîţu la finalul şedinţei de lucru pe tema măsurilor privind începerea anului şcolar, conform AGERPRES.

El a precizat că, de asemenea, a cerut ca festivităţile de la începerea anului şcolar să se desfăşoare cât mai aproape de normalitate.

"Ştiu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bune soluţii, pentru că este un moment important în viaţa fiecărui elev şi aş vrea să ne bucurăm împreună de această zi", a spus Cîţu.